Direct naar inhoud

Samenwerken in de zorg om het kind

Veel professionals beseffen dat ze beter in staat zijn om een gezin te helpen als het lukt om goed op te trekken met andere professionals. Dit is vaak lastig. Soms omdat een andere organisatie een andere doelstelling heeft, op een andere manier gefinancierd wordt of de collega-professional een andere visie op de gezinssituatie heeft. Maar ook doordat men elkaar simpelweg niet (goed) kent. Tegelijkertijd is samenwerken essentieel om te doen wat nodig is, zeker bij jongeren en gezinnen met meervoudige en complexe problemen.

Op deze plek verbinden we kennis over het thema samenwerken in de zorg om het kind uit verschillende programma’s en samenwerkingen. Van rapportages en handreikingen tot ervaringen uit de praktijk. We brengen professionals die met jeugd werken met elkaar in contact om zo het leren te verbreden én te verdiepen.

Heb je je suggesties, aanvullingen of vragen? Neem contact met ons op via vakmanschap@nji.nl.

A picture
Magazine: Verruim je blik

‘Verruim je blik’ is het thema van de Voor de Jeugd dag op maandag 2 november én het thema van het nieuwe online magazine ‘Voor de Jeugd’. Het magazine is een gezamenlijk initiatief van de samenwerkende partijen van Zorg voor de Jeugd.

Lees in het Magazine Verruim je blik meer over Samenwerken in de zorg om het kind

Heb je een vraag of opmerking over Samenwerken in de zorg om het kind? Neem contact op met:

A picture

Platform Vakmanschap

vakmanschap@nji.nl