Direct naar inhoud

Persoonlijk leiderschap. De voorwaarden scheppen om goede hulp te bieden

Als professional ben je zelf je belangrijkste instrument. Welke voorwaarden zijn voor jou belangrijk om een goede hulpverlener te zijn? Dat gaat over goed voor jezelf zorgen, maar ook over je betrokkenheid bij de organisatie waar je voor werkt en tijd nemen om te reflecteren.

Voorbeelden van vragen van professionals:

  • Hoe neem ik voldoende tijd voor reflectie?
  • Wat betekent SKJ-registratie voor mijn positie als professional? In hoeverre maak ik mijn eigen afwegingen (los van de organisatie)?
  • Hoe zorg ik ervoor dat ik echt de dingen doe die een bijdrage leveren aan het gezin en kind? En niet omdat ik denk dat het zo hoort.
  • Wanneer ik het niet eens ben met zaken, wat doe ik dan?

Wat heb jij nodig om een goede professional te zijn en blijven? Op deze plek verbinden we kennis over het thema persoonlijk leiderschap uit verschillende programma’s en samenwerkingen. Van artikelen en handreikingen tot ervaringen uit de praktijk. We brengen professionals die met jeugd werken met elkaar in contact om zo het leren te verbreden én te verdiepen.

Heb je je suggesties, aanvullingen of vragen? Neem contact met ons op via vakmanschap@nji.nl

Leestip: Hoe blijf je overeind als jeugdprofessional?

Werken binnen de jeugdsector kan veel van je vragen. Je krijgt te maken met complexe casussen en je moet soms grote beslissingen nemen. Hoe blijf je overeind? Eef Verbaan, die ruim 30 jaar ervaring heeft als jeugdbeschermer, geeft in dit artikel in Augeao Magazine 'Werken aan veiligheid in gezinnen' 8 praktische tips om jezelf staande te houden.

Bekijk de 8 tips in het online magazine

A picture
11 november 2020
Reflectiewijzer helpt jeugdprofessionals zich verder te ontwikkelen

In de waan van de dag vergeten we soms stil te staan bij wat we dagelijks ervaren, hoe betrokkenen daar tegenaan kijken en wat de theorie ons kan leren. Het lectoraat Jeugd van de Hogeschool Utrecht ontwikkelde daarom een reflectiewijzer voor (...

Lees meer

Heb je een vraag of opmerking over Persoonlijk leiderschap? Neem contact op met:

A picture

Platform Vakmanschap

vakmanschap@nji.nl