Direct naar inhoud
Marieke Duijsters

Over het Platform Vakmanschap

Om goede ondersteuning of hulp aan jeugd en ouders te bieden, werk je aan vakmanschap en professionalisering. Leren doen we dagelijks op de werkvloer, in interactie met kinderen, ouders en jongeren en samen met collega’s. Daar omheen zijn tal van initiatieven en organisaties actief om het leren te ondersteunen.

Platform Vakmanschap: Van elkaar leren en samen steeds beter worden

Het Platform Vakmanschap brengt verbinding tussen al die initiatieven. En dan met name rond die opgaven die er op de werkvloer, voor ouders, kinderen en professionals toe doen. Zodat je niet alleen in je eigen clubje leert, maar onderdeel bent van een groter geheel.

Van wijkteammedewerker tot leerkracht en pedagogisch medewerker. Van jongerenwerker tot jeugdarts. Het Platform is er voor alle professionals die met jeugd werken. We houden elkaar scherp juist omdat we vanuit al die verschillende invalshoeken naar vraagstukken kijken.

Agenda Vakmanschap Jeugdprofessionals

De uitdagingen waar professionals in hun werk tegenaan lopen en de leervragen die daaruit voortkomen zijn vertaald naar vier ontwikkelopgaven. Deze ontwikkelopgaven vormen samen de Agenda Vakmanschap. Op dit platform gaan professionals met elkaar aan de slag met díe ontwikkelopgaven. We gaan op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe doe ik dat dan?

Het Platform Vakmanschap is een plek om:

  • Samen te leren, elkaar te ontmoeten.
  • Om te vinden welke kennis en ervaring er al is rond vakmanschap.
  • Een plek om zichtbaar te worden, anderen aan je initiatief te verbinden, om te signaleren en kansen of knelpunten aan te kaarten.

Pak je podium

Wat kan anders, beter, leuker? Heb jij een ideeën waar je met andere professionals mee aan de slag wilt gaan? Of wil je anderen verder helpen door je ervaringen te delen? Het Platform Vakmanschap biedt mensen, samenwerkingen en organisaties een podium. Zodat je een (grotere) verandering bereikt door de aandacht van een groter publiek.

Draagt jouw initiatief of idee bij aan het versterken van vakmanschap? Pak dan je podium en kom in contact met anderen!

A picture
Op het podium: Sander Konings

Nieuwsgierigheid heeft Sander veel gebracht op het gebied van professionele en persoonlijke ontwikkeling. ‘Nieuwsgierigheid is voor mij het sleutelwoord: naar jezelf en naar methodische elementen. Maar ook oprechte nieuwsgierigheid naar jongere...

Lees meer