Direct naar inhoud
Mounir Raji @ Visionairy Agency
12 November 2020

Staatssecretaris Blokhuis start expositie ‘WIJ…doorbreken de cirkel van geweld’ in Rotterdam

Het is zover, vanaf 12 november start de expositie WIJ…doorbreken de cirkel van geweld. Rotterdam heeft de primeur; op het Kruisplein loop je letterlijk tegen 29 portretten vol lef en durf op.

Hun portretten en indringende verhalen gaan over het doorbreken van de vicieuze cirkel van geweld, vaak met de hulp van iemand anders.

Staatssecretaris Blokhuis zei bij de start in zijn online boodschap:

'De portretten zijn inspirerend voor ons allemaal. Ze stimuleren ons om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken. Zonder vooroordelen. Als we dat doen, kunnen we allemaal helpen het geweld te stoppen.'

Over de expositie WIJ

De landelijk rondreizende tentoonstelling 'WIJ...doorbreken de cirkel van geweld' verlaagt de drempel om huiselijk geweld en kindermishandeling te bespreken en helpt mee om het uit de taboesfeer te halen. De komende maanden zal de expositie door het land reizen en o.a. ook plaatsen als Breda, Arnhem, Groningen, Alkmaar en de regio Twente aandoen. De buiten expositie is niet alleen fysiek te zien, maar ook online op www.stichtingopenmind.nl/wij

Herken de signalen

Huiselijk geweld en kindermishandeling is het grootste geweldsprobleem, dat in alle lagen van de bevolking voor komt, maar het meest verborgen is. Het is van belang om de signalen te herkennen en met die signalen iets te doen, zodat slachtoffers en betrokkenen de cirkel van geweld kunnen doorbreken. Het support, duwtje in de rug, is daarbij van cruciaal belang.

Juist nu

Blokhuis: “Juist nu, tijdens corona, waardoor we meer thuis zijn dan anders en spanningen kunnen oplopen, is het belangrijk dat we naar elkaar omzien. Dat we letten op signalen van huiselijk geweld en kindermishandeling en het bespreekbaar maken. Speciaal hiervoor is er ook de website www.ikdoeietstegenhuiselijkgeweld.nl”.

Blokhuis roept alle gemeenten in Nederland op om ruimte te bieden aan deze expositie.

Meer info: info@geweldnergensthuis.nl