Direct naar inhoud
21 October 2020

Podcast met Mirjam Bekker-Stoop, initiatiefnemer van WIJ…doorbreken de cirkel van geweld

Luister naar slachtoffers en betrokkenen en laat merken dat ze gezien worden, want dat blijft nog jaren bij in hun herinnering en kan leiden tot het doorbreken van de cirkel van geweld. Een indringende oproep van Mirjam Bekker-Stoop in de derde podcast van het landelijke programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT).

Mirjam Bekker-Stoop is directeur van de stichting Open mind en initiatiefnemer van WIJ…doorbreken de cirkel van geweld. Een rondreizende binnen en buiten expositie die een bijdrage wil leveren aan het bespreekbaar maken van huiselijk geweld en kindermishandeling. Ze vertelt in de podcast over de grote handelingsverlegenheid die ze in de samenleving ziet en wil met behulp met concrete voorbeelden mensen helpen om hierover te praten.

In WIJ…doorbreken de cirkel van geweld komen 27 ex-slachtoffers en 3 ex-plegers aan het woord. Zij vertellen hoe ze vanuit hun eigen kracht de cirkel van geweld hebben doorbroken. Het zijn 30 verhalen die aantonen dat er hoop is bij de aanpak van huiselijk geweld en kindermishandeling.

Luister in de ze podcast naar Mirjams drijfveren en wat zij leerde bij het tot stand komen van WIJ…doorbreken de cirkel van geweld.

Wil je zelf 'WIJ…doorbreken de cirkel van geweld' ook in jouw regio/gemeente, neem dan contact op met Stichting Open mind, Sandra de Cocq - 06 54 23 84 49 - sandra@stichtingopenmind.nl of Mirjam Bekker-Stoop - 06 55 38 33 41 - mir@stichtingopenmind.nl.