Direct naar inhoud
14 July 2020

Podcast: In gesprek met Mattias Gijsbertsen, directeur van Geweld Hoort Nergens thuis

Hij is inmiddels 100 dagen aan de slag als directeur van Geweld Hoort Nergens Thuis. Tijd voor een terugblik op deze eerste fase. Merel Steinweg van de GHNT-reisblogs gaat met Mattias in gesprek.

Hij vertelt onder andere over de overstap van wethouder in Groningen naar directeur van een landelijk programma, hoe Hillary Clinton een voorbeeld is geweest en wat hij de komende anderhalf jaar wil bereiken.

'Ik wil dat mensen doordrongen zijn van hoe ongelofelijk groot het maatschappelijk vraagstuk is waar ik aan werk. Want het is het grootste geweldprobleem in de Nederlandse samenleving. Maar als je hier een paar straatinterviews zou houden en je vraagt naar de top drie van plekken waar geweld voorkomt, dan vraag ik me ernstig af of mensen huiselijk geweld noemen. Terwijl het toch echt de meest voorkomende situatie is waarvan de impact ook nog eens heel groot is. En toch zit het bij de meeste mensen niet vóór in het hoofd.'

Nieuwsgierig naar het gesprek? Luister dan HIER naar de podcast.

Over de reisblogs van Geweld Hoort Nergens Thuis

Merel Steinweg 'reist' als blogger mee op de GHNT regionale route naar 2021. Onderweg deelt zij de ontmoetingen die ze heeft rondom de verschillende thema’s op deze route. Ze ontmoet regionaal projectleiders, contactpersonen centrumgemeenten of andere betrokkenen die actief zijn om regionale initiatieven die onderdeel zijn van de regionale route 2021 verder te ontwikkelen en/of te implementeren.

Tip: Reisblog 8 Bouwen op wat was, wat is en wat komt

Samen sterk voor kwetsbare kinderen

Madieke Wiegersma is regionaal projectleider Geweld Hoort Nergens Thuis (GHNT) voor alle gemeenten in Friesland en Lotte Barink is bestuursadviseur huiselijk geweld en kindermishandeling voor de stad Arnhem.

Zowel Lotte als Madieke werken nauw samen met een team dat alles op alles zet om kinderen in kwetsbare posities juist in deze tijd te bereiken en zorg en ondersteuning te bieden. Beiden zien ze hoe moeilijk dat is, maar ook hoeveel er, juist in deze tijd, mogelijk blijkt.

Lees de blog

Tip: Reisblog 5 MDA++: Complexe problemen simpeler maken

In haar reis als ‘Geweld-Hoort-Nergens-Thuis-blogger heeft Merel de afgelopen maanden meerdere regionale initiatieven gezien. Deze week spreekt ze Nera Jerkovic (programmamanager Centrum Huiselijk Geweld en Kindermishandeling) en Marieke Blanken (regionaal projectleider Geweld Hoort Nergens Thuis in Hart van Brabant en projectleider Veiligheidsteam) die bevlogen vertellen over de pilot die zij draaien: een nieuw Centrum van Huiselijk geweld en Kindermishandeling in regio Hart van Brabant.

Lees de blog