Direct naar inhoud
12 March 2021

Meld je bijdrage aan voor de Voor de Jeugd Dag 2021

Op maandag 27 september 2021 vindt de negende editie van de Voor de Jeugd Dag plaats. Dé dag voor iedereen die samen wil werken om álle kinderen van Nederland een veilige, gezonde en kansrijke toekomst te geven. Dit jaar heeft het congres als thema: Mentaal welbevinden.

Hoe het leven er dit najaar precies uitziet, valt moeilijk te voorspellen. Eén ding is zeker: de coronacrisis laat zijn sporen na. De veerkracht van kinderen, jongeren, ouders en professionals is op de proef gesteld. Dat heeft gevolgen voor het mentaal welbevinden van eenieder. Maar we hebben ook (weer) ontdekt wat echt belangrijk is: tijd en ruimte geven aan kinderen en jongeren om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. En er samen voor zorgen dat ouders er in de opvoeding niet alleen voor staan.

Hoe kunnen jeugdprofessionals, ouders en andere opvoeders optimaal bijdragen aan het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren? En welke rol kunnen kinderen en jongeren daar zelf in spelen? Daarover gaat de Voor de Jeugd Dag 2021.

Aanmelden bijdrage

Jij kunt meehelpen om de digitale Voor de Jeugd Dag opnieuw tot een succes te maken. We verwelkomen graag jouw spannende programmavoorstel die de deelnemers tot nieuwe inzichten, betere samenwerking en concrete acties brengen.

Wil je een best practice of lesson-learned delen? Wil je een pittige discussie aanzwengelen? Heb je een veelbelovende innovatie die je wilt delen met een betrokken publiek? Heb je een voorstel voor een workshop of activiteit? Vul dan nu het inschrijfformulier in.

Je kunt jouw bijdrage indienen tot en met woensdag 7 april 09.00 uur. De selectiecriteria staan op de website www.voordejeugddag.nl.

Criteria: 

  • Aansluiting op actuele vragen die bij de doelgroep zélf leven: jeugdprofessionals, beleidsambtenaren en bestuurders en vooral: kinderen en jongeren, en hun opvoeders.
  • Versterking van de bijdrage van het thema van 2021: Mentaal welbevinden.
  • Belichting van de rol die betrokkenen spelen in samenwerking met andere partijen.
  • Opbouw van de sessie; maak het spannend en interactief, en betrekt kinderen/jongeren en/of opvoeders erbij. De technische mogelijkheden tot interactie worden in een later stadium met de indiener besproken.
  • Organisatie van de sessie; werk samen met minimaal één andere partij, zoals een gemeente, een school of een andere organisatie met wie in de praktijk veel (of juist nog te weinig!) wordt samenwerkt.
  • De durf om ook de lessons learned te delen.
  • Regionale en bovenregionale initiatieven worden ook van harte uitgenodigd om een bijdrage in te dienen.
  • Bijdragen met commerciële doelen worden niet gehonoreerd.

VDjD 2021 gaat wederom digitaal

Net als in 2020 is de Voor de Jeugd Dag 2021 opnieuw een digitaal evenement. We kiezen hiervoor, omdat we op dit moment nog niet weten of het coronavirus in het najaar voldoende onder controle is. Pluspunt is wel: door de deuren digitaal te openen kunnen veel meer mensen deelnemen aan de dag.

Ook dit jaar biedt het virtuele Westergasterrein in Amsterdam daarbij weer een keur aan digitale gebouwen en zalen waar verschillende onderwerpen in vele werkvormen aan bod kunnen komen.