Direct naar inhoud
21 September 2021

Ga mee op leerexpeditie: ‘wachttijden oplossen voor gemeenten en regio’s’

Het doel van de leerexpeditie is een begeleiding van een regio naar een passend regionaal programma-aanpak die ook goedgekeurd kan worden door de bestuurscommissie.

In het najaar 2021 gaat het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ) in deze leerexpeditie met gemeenten en regio’s aan de slag om effectief wachttijden aan te pakken.

De doelgroep is mensen die op strategisch niveau werken voor de regio.

Het aanpakken van wachttijden in de jeugdzorg is een complexe uitdaging. Wachttijden zijn een symptoom van de (organisatie van) de zorg, en pas als we die verbeteren kunnen wachttijden verdwijnen. Daarvoor moeten we bestaande schotten overstijgen, samenwerken met meerdere partijen en ook bestuurlijk commitment hebben.

Hoe pak je dat op systeemniveau aan?

In de leerexpeditie gaan we daarmee aan de slag. De leerexpeditie wordt gefaciliteerd door Shoshin– landelijk projectleider schadelijke wachttijden. Julia Stoevelaar is gespecialiseerd in service- en interaction design (TU Delft), design thinking en co-design. Tim Haarlemmer is een bedrijfskundig filosoof, gespecialiseerd in innovatie(management) en leren/gedragsverandering.

Maak gebruik van hun expertise, ervaringen en innovatieve en multidisciplinaire aanpak en ga mee op de leerexpeditie!

Meer informatie over de leerexpeditie? Lees de bijgaande flyer. Heb je vragen of wil je je aanmelden? Mail dan lior.sela@vng.nl