Direct naar inhoud
09 February 2021

E-book: Aantrekkelijke organisatie

Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie? En welke ingrediënten bepalen het succes? Het antwoord op die vraag vind je in dit e-book. In deze eerste editie vertellen Levvel, Regiecentrum Bescherming en Veiligheid en impegno hoe zij zijn uitgegroeid tot een organisatie waar het fijn werken is. En hoe zij hier iedere dag weer verder aan bouwen.

Elke twee maanden wordt dit e-book weer verrijkt met nieuwe interviews, tips en goede voorbeelden uit de praktijk op het gebied van de belangrijkste ingrediënten van een aantrekkelijke organisatie.

Tien belangrijkste ingrediënten aantrekkelijke organisatie

Aantrekkelijke organisaties zijn van onschatbare waarde voor de sector. Zij weten nieuwe medewerkers te trekken en aan zich te binden en dragen zo bij aan een sterke arbeidsmarkt jeugd. ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ vroeg aan medewerkers en bestuurders in brede jeugdhulp wat een jeugdhulporganisatie aantrekkelijk maakt om voor te werken. De tien belangrijkste ingrediënten staan centraal in dit online inspiratieboek.

Tweede editie e-book

In de tweede editie staat het eerste ingrediënt centraal: het belang van kinderen en jongeren. Naast zeven tips uit het veld pleit Thijs Jansen, directeur van Stichting Beroepseer, in zijn blog over lef en beroepseer voor het krijgen van meer invloed van jeugdprofessionals op de randvoorwaarden.

Centraal stellen van het belang van kinderen en jongeren is een veelgehoord credo, maar hoe doe je dat nu écht? En wat betekent dit voor je rol als jeugdprofessional, bestuurder of hr-professional? Jeugdhulp. Alles in het werk verzamelde zeven tips.

Derde editie e-book: Tijd voor reflectie

“Studenten brengen weer wat theorie en boekenwijsheid terug in de praktijk en hebben een frisse blik. Tegelijkertijd geef je studenten een inkijkje in de praktijk”, zegt teammanager Daniëlle van Schaik van Lokalis over de spiegelreflectiemethode.

In de derde editie van het e-book ‘Hoe bouw je een aantrekkelijke organisatie?’ aandacht voor reflectie. Laat je inspireren door de bespiegelingen van gezinswerker Heleen en student Social Work Elisa en lees de tips uit de praktijk hoe je tijd maakt voor reflectie.

Dit is de derde editie van het inspiratieboek. Iedere twee maanden krijgt dit e-book een nieuwe editie waarin een ander ingrediënt centraal staat. Gaandeweg het jaar vult het groeiboek zich met interviews, tips en goede voorbeelden uit de praktijk. De volgende editie met aandacht voor waardering en erkenning van professionals verschijnt medio september.

Bouw mee!

‘Jeugdhulp. Alles in het werk’ werkt samen met het veld aan aantrekkelijke organisaties in jeugdhulp, zodat medewerkers er graag willen werken en blijven werken. Werk jij bij een aantrekkelijke organisatie? Bouw met ze mee! Deel je verhaal via jeugdhulpallesinhetwerk@fcb.nl.