Direct naar inhoud
14 September 2021

Boek 'Zó werkt het sociaal domein' brengt het sociaal domein helder in kaart

Ruim twee miljoen mensen in Nederland krijgen ondersteuning uit het sociaal domein, bijvoorbeeld ondersteuning om zelfstandig thuis te wonen, hulp bij opvoeden of een bijstandsuitkering. Welke wetten regelen deze hulp en wie betaalt wat? De antwoorden en nog veel meer lees je in Zó werkt het sociaal domein, het nieuwste boek van Platform Zó werkt de zorg.

Handig voor ieder die in en om het sociaal domein werkt of gaat werken, er in de privésfeer mee in aanraking komt of (gemeentelijk) beleid maakt.

A picture

Welke route doorlopen mensen naar ondersteuning en zorg uit het sociaal domein? Welke taken voeren (sociale) wijkteams uit? Hoeveel mensen krijgen ondersteuning bij werk uit de Participatiewet? En hoeveel geld geven gemeenten uit aan het sociaal domein? Zó werkt het sociaal domein geeft antwoord op al deze vragen.

A picture

Praktische informatie:

Zó werkt het sociaal domein kost € 25,00 is verkrijgbaar in de webshop en in de boekhandel. Het e-book (geschikt voor laptops en tablet) kost € 12,50 en komt beschikbaar via www.managementboek.nl.

Voor inhoudelijke vragen: mail naar info@zowerktdezorg.nl.

Over Platform Zó werkt de zorg

Platform Zó werkt de zorg heeft als missie het debat en de besluitvorming over de zorg naar een hoger plan te tillen door middel van heldere, neutrale en toegankelijke informatie.

Zó werkt het sociaal domein is het negende boek van het platform.

Steun van tien partijen

Zó werkt het sociaal domein is een uitgave van Platform Zó werkt de zorg en is gemaakt met steun van tien partijen: VNG, G40, LCGW, ministeries BZK, SZW en VWS, Movisie, SCP, Sociaal Werk Nederland en UWV.