Direct naar inhoud
24 June 2021

Webinar: ‘Zo verbeter je de zorg en ondersteuning voor inwoners’

In deze webinar krijg je een toelichting op de (gratis) Zorg en ondersteuning Evaluatie Tool (ZET), hoor je ervaringen van gemeenten in een regio en kun je vragen stellen.

Hoe komen zorg en ondersteuning voor een inwoner tot stand? Is dat in samenhang? Past dat bij zijn vraag? Zijn er drempels? Hebben inwoners het gevoel dat ze goed zijn geholpen? Valt er iets te verbeteren? Op die vragen krijg je antwoord met de (gratis) Zorg en ondersteuning Evaluatie Tool (ZET).

De ZET: compleet beeld

De ZET geeft inzicht in hoe de zorg en ondersteuning tot stand zijn gekomen. Door enkele casussen te onderzoeken wordt duidelijk of inwoners weten waar zij zorg en ondersteuning kunnen aanvragen, of ze daar makkelijk terecht kunnen en of ze naar de juiste hulpverlener(s) zijn toegeleid.

Het Toezicht Sociaal Domein en Integraal Werken in de Wijk hebben de ZET ontwikkeld voor gemeenten en uitvoerende organisaties. De tool is goed te gebruiken voor nieuw beleid, om specifieke knelpunten in kaart te brengen of bij specifieke doelgroepen en om de basisfuncties voor lokale team te checken.