Direct naar inhoud
27 September 2021

Voor de Jeugd Dag 2021

Op maandag 27 september vindt de negende editie van de Voor de Jeugd Dag plaats. Dé dag voor iedereen die samen wil werken om álle kinderen van Nederland een veilige, gezonde en kansrijke toekomst te geven. Dit jaar heeft het online congres als thema Mentaal welbevinden.

Hoe het leven er dit najaar precies uitziet valt moeilijk te voorspellen. Eén ding is zeker: de  coronacrisis laat zijn sporen na. De veerkracht van kinderen, jongeren, ouders en professionals is op de proef gesteld. Dat heeft gevolgen voor het mentaal welbevinden van eenieder. Maar we hebben ook (weer) ontdekt wat echt belangrijk is: tijd en ruimte geven aan kinderen en jongeren om zich te ontwikkelen in een veilige omgeving. En er samen voor zorgen dat ouders er in de opvoeding niet alleen voor staan. 

Hoe kunnen jeugdprofessionals, ouders en andere opvoeders optimaal bijdragen aan het mentaal welbevinden van kinderen en jongeren? En welke rol kunnen kinderen en jongeren daar zelf in spelen? Dat is het thema van de Voor de Jeugd Dag 2021.

De inschrijving is geopend

Inschrijven als deelnemer aan de Voor de Jeugd Dag is nu mogelijk.

Deelname aan de Voor de Jeugd Dag is kosteloos. Dit jaar is het evenement digitaal: dat betekent dat er geen wachtlijst is en iedereen kan deelnemen.